005.jpg
foto donna (2).jpg
005.jpg
005.jpg

DONNA HUIZENGA

Donna Huizenga is kunstenares en creatief therapeut. Als creatief therapeut en communicatietrainer schrijft ze creatieve bewustzijnsprogramma’s voor particulieren en bedrijven gebaseerd op de principes van éénwording. Bewustzijn & Oorspronkelijkheid van mensen staat bij haar training & therapie centraal waardoor mensen en teams zich vanuit openheid en echtheid met zichzelf en elkaar kunnen verbinden.
 

Na 25 jaar empirisch onderzoek blijkt dat wezenlijk herstel plaats vindt van trauma wanneer eerst het voelen – de beeldende hersenhelft - wordt aangesproken en achteraf het denken wordt ingezet – de rationele hersenhelft.  Dit geldt voor de ontwikkeling van bewustzijn & liefde bij alle mensen over de hele wereld ongeacht het IQ en de cultuur.
 

Het is een wonder om te zien hoe denken & voelen één worden in ‘zijn’ als het oorspronkelijke deel in de mens wordt aangesproken, voorbij de overlevingsdrang en het 'denken in goed & slecht'.
 

 

005.jpg

In het beeldend werk, haar creatieve bewustzijnsprogramma's en het dansen van de tango ontdekt ze het verschil tussen liefde & verlangen. In de tangomuziek wordt zowel het hartstochtelijk verlangen naar de ander bezongen, de tijdelijke wereld, als een beroep gedaan op de éénwording van denken, voelen & ‘zijn’ in de danser zelf, de eeuwige wereld.

De kosmische principes die de Argentijnse tango kenmerken, zijn in geen enkele andere dans aanwezig. Na zeven jaar tangodansen geeft de danshouding van man en vrouw in de Argentijnse tango haar handvatten om het mysterie van de liefde te verwoorden: de verbinding tussen denken, voelen in 'zijn', het innerlijk huwelijk in de mens. Hierdoor ontstaat het boek 'Tango Touch, het paradijs als adem zo dichtbij.'

Ze schrijft: "De Argentijnse tango is een metafoor geworden voor de universele levensdans van verzet en overgave aan de liefde in de mens zelf. In dit boek deel ik graag het mysterie van deze éénwording zodat deze éénwording zich ook buiten de tango kan ontvouwen in en tussen mensen."


Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de innerlijke ontwikkeling van bewustzijn & liefde. Het boek hoopt de processen van bewustwording van denken, voelen in ‘zijn’, het mysterie van liefde in het innerlijke huwelijk, zo te beschrijven dat de lezer zich hierin kan spiegelen.

Het boek  TANGO TOUCH is een gebonden hardcover boek met 144 rijk geïllustreerde pagina’s, gedichten, concrete teksten en heldere overzichten over bewustzijn & liefde.
Prijs € 23,50

 

 

005.jpg
005.jpg