top of page

CREATIEVE THERAPIE GRONINGEN
PRAKTIJK VOOR INNERLIJKE HELING

Creatieve Coaching/Therapie
& Innerlijke Heling

Wat we niet durven voelen, heeft de neiging om zich vast te zetten. Er
kunnen lichamelijke klachten ontstaan die we vaak 'ziekte' noemen. Meestal is het een attentie van het lichaam dat emotionele pijn of energie, die we lange tijd niet met onze aandacht hebben kunnen bereiken, stil is komen te staan. Bijvoorbeeld na een intensieve periode, een overweldigende ervaring of een trauma dat ineens loskomt. Nu het lichaam emotionele pijn of fysieke klachten voelbaar maakt, kan dat een signaal zijn dat het nu wél mogelijk is om te ervaren wat toen niet de ruimte had om gevoeld te worden. 


Creatieve Coaching / Therapie,
Zijns-georiënteerd & Zelfhelend

Door de emotionele pijn en de fysieke klacht te verklaren en te analyseren
kunnen we nog meer verdwalen. Het bijzondere van creatieve therapie is dat beelden en materialen je, voorbij denken & voelen, weer contact laten maken met je eigen waarheid en oorspronkelijkheid in een tempo dat het lichaam zelf aangeeft. Hierdoor ontspan je. Je kan je weer (leren) veilig te voelen en en de signalen van je eigen lichaam te volgen en te vertrouwen waardoor inzichten & beelden vanzelf in je opborrelen. De aandacht van het denken is op zo'n moment naar binnen gericht en verbonden met het voelen. Je ervaart een glimp van je eigen, altijd aanwezige heelheid waar (getraumatiseerde) pijn op een zachte manier kan smelten. Je leert tijdens de creatieve therapie om je denken met het voelen te verbinden en zelfstandig aspecten van jezelf weer te laten stromen en te integreren. Je aandacht is verplaats van overleven naar leven, van drama naar heelheid. Heelheid is in ieder mens aanwezig, wat je ook hebt meegemaakt.

De creatieve therapie is ook geschikt voor (spirituele) mensen met een PGB.  


Je kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismaking ( € 20,-). 
Bedrijven kunnen een tarievenlijst opvragen voor coaching & training.


 Creatieve Coaching, TRAINING & Therapie

* werken vanuit zelfhelend vermogen van het lichaam
* werken vanuit je GEZONDE AUTONOME ZELF

* WERKEN VANUIT WISSELWERKING LICHAAM, voelen & DENKEN
* WERKEN VANUIT EmotionelE & psychische VEILIGHEID
* WERKEN VANUIT BEELDtaal & achteraf spreektaal
* WERKEN VANUIT Autonoo
m & OORDEELLOOS Communiceren

Data           : in overleg / geen beeldende ervaring nodig
Sessie        : individueel, 2 uur per keer
Prijs          : 
2 uur € 100,- inkomen tot € 1500,-
                     2 uur € 130,- inkomen € 1500,-/€2100,-

                     2 uur € 150,- inkomen hoger dan € 2100,-

TRAINING 'AUTONOMIE & VERBINDING'
een weg vanuit afhankelijkheid & symbiose
NAAR AUTONOME & VERBONDEN (LIEFDES)RELATIES

Data           : in overleg / geen beeldende ervaring nodig
START         :
individueel vanaf 1 JANUARI 2023
Prijs          : 7 x 2 uur € 695,- inc
l. 

                           7 x 2 uur € 840,- inkomen € 1500,-/€2100,-

                     7 x 2 uur € 980,- inkomen hoger dan € 2100,-


Telefoon   : 06 40 41 42 36
Email         : kunst@home.nl

Ellen, 35 jaar, kunstenares

Ik had een nieuwe impuls van buitenaf nodig toen ik naar de beeldende workshop ging. Tijdens de workshop merkte ik dat ik met een ander licht naar mijn verleden kon kijken. Dat het niet alleen negatief is maar ook schatten heeft gebracht. Schatten 
waardoor ik geworden ben wie ik ben. Mijn houding is nadien een stuk luchtiger geworden. Ik hoef niet meer te graven in mijn verleden en zie nu wel wat er komt. Ik kan het laten voor wat het is. Het is nu meer een boek waarin ik  terug kan bladeren.

Ina, 31, psycholoog
Het beeldend werken heeft mij gebracht dat ik mijn eigen gevoelens weer herken en vooral erken. Ik ben nu loyaal aan mijzelf. Op mijn werk betekent dit dat ik nu duidelijk mijn grenzen aangeef naar mijn collega, opdrachtgevers en klanten toe.
 

Petra, 35 jaar
Het resultaat is dat dingen een plaats krijgen en zichtbaar worden. Door het beeldend werk heb ik een manier gevonden om antwoorden te vinden op levensvragen zoals werk en vriendschap. Ik kan helemaal in het beeldend werk opgaan en daardoor helemaal naar binnen keren. Het is bevrijdend om helemaal ik te zijn.  Problemen van anderen werden mijn problemen. Dat vloeide nog weleens in elkaar over. Als iemand iets van mij wil heb ik nu een bruikbaar beeld dat ik kan gebruiken om mezelf te beschermen. Ik tekende een cirkel van vuur waarbinnen ik veilig ben en tegelijkertijd mensen mijn warmte kan laten voelen. Ik weet nu beter de scheiding tussen mezelf en de ander.

Ria, 57 jaar, receptioniste
Al jaren was ik erg moe en had een hele vlakke beleving. Ik wilde uit mijn impasse van moeheid komen. Door het schilderen weet ik nu beter hoe ik me autonoom kan gedragen ten opzichte van mensen. Doordat ik durf 
uit te beelden wat erin me omgaat heb ik ook een beter beeld van mezelf. Het eigen beeld was vertekend door levenservaringen. Nu komt het beeld van mezelf weer boven. Ik voel fysiek meer ruimte in mijn lijf en verval 
steeds minder in het patroon van slachtofferschap. 

Hendriek, 44 jaar, beleidsmedewerker
We starten met het beeldend werken vanuit het niets en dat geeft me plezier en dat vind ik het belangrijkste. Het 
knappe van de avonden is dat de eerste zelfreflectie er gelijk is. Dan gebeurt er van alles en nog wat en aan het eind van de avond is de cirkel toch weer rond. Thuis ben ik beeldend bezig om het plezier, de stilte en de mooie kleurtjes. Als ik thuis terugkijk op het beeldend werk gebruik ik zelf ook de vragen die Donna in de cursus stelt. De cursus heeft mij een methode gegeven om gevoelens en belevingen naar boven te laten drijven. Beeldend werken is een spiegel om op een afstand naar mezelf te kijken.

Aag,48 jaar, coach/trainer
Toen ik bij Donna kwam voelde ik me bang en bevroren. Bevroren ervaar ik als een inkrimping waarbij ik kleiner en kleiner word en wat mij soms in tweeën kan splitsen. Toen Donna me vroeg beelden te maken van het bevrorene bleef het niet langer in de ijskast. Door er een beeld van te maken en ernaar te kijken werd het bevrorene in plaats van een inkrimping, een beweging naar buiten. Er kwam een verbinding in mezelf tot stand die ik nog steeds voel. Het beeldend werk geeft mij steeds weer die warmte door het bevrorene heen als ik ernaar kijk. Ik heb meer vertrouwen in mezelf en breng vaker die dingen naar buiten die waardevol voor me zijn in mijn leven door erover te praten.

Cily, 61 jaar, spiritueel begeleider
Toen mijn moeder erg ziek was, had ik moeilijke momenten en door het beeldende werk kon ik het verwerken. Ik kon van een afstand kijken en realiseerde me toen ook de mooie en tedere momenten. De cursus heeft doorgewerkt in mijn relaties. Ik wil met mensen een toekomst vanuit liefde. Mijn houding is opener geworden door dit besef. Sommige beelden bevatten een belofte voor mijn toekomst en ondersteunen nog steeds mijn ontwikkeling.

bottom of page