CREATIEVE THERAPIE GRONINGEN
PRAKTIJK VOOR INNERLIJKE HELING

Creatieve Coaching/Therapie
& Innerlijke Heling

Wat we niet durven voelen, heeft de neiging om zich vast te zetten. Er
kunnen lichamelijke klachten ontstaan we vaak 'ziekte' noemen. Het kan ook emotionele pijn zijn of energie die we lange tijd niet met onze aandacht hebben kunnen bereiken en stil is komen te staan. Bijvoorbeeld na een intensieve periode, een overweldigende ervaring of een trauma dat ineens loskomt. Nu het lichaam emotionele pijn of fysieke klachten voelbaar maakt, kan dat een signaal zijn om te voelen wat toen niet kon. 


Creatieve Coaching / Therapie,
Zijns-georiënteerd & Zelfhelend

Door de emotionele pijn en de fysieke klacht te verklaren en te analyseren
kunnen we nog meer verdwalen. Het bijzondere van creatieve coaching & therapie is dat denken, voelen en handelen weer met elkaar komen en worden verbonden door beeldend te werken. Door deze verbinding ontspan je en kom je bij je eigen waarheid en oorspronkelijkheid in je eigen tempo. In dit deel van jezelf, ervaar je jouw eigen heelheid waar (getraumatiseerde) pijn op een zachte manier kan smelten. Aspecten van jezelf gaan weer stromen en worden geïntegreerd. Je aandacht is verplaats van overleven naar het leven vanuit je eigen levensstroom en ademruimte. 


Je kunt vrijblijvend een afspraak maken om gratis kennis te maken. 
Bedrijven kunnen een tarievenlijst opvragen voor coaching & training.


De creatief coach/therapeut zorgt dat je beeldende stappen blijft zetten die gericht zijn op je eigen waarheid en oorspronkelijkheid zonder zich in de uitwisseling tussen jouw denken, voelen en handelen te mengen. De creatief coach/therapeut probeert voorwaardenscheppend te zijn om het 'hier en nu' ervaarbaar te maken. Zaken uit het verleden die nu actueel zijn dienen zich vanzelf aan in het 'hier en nu'. De creatief coach/therapeut stelt open vragen om de levensbehoeften in jouw lichaam zelf te vertalen in beelden. Het creatief werken is gericht om antwoorden uit je eigen heelheid, voorbij het denken in goed & slecht, beeldend zichtbaar te maken. Een heelheid die in ieder mens aanwezig is, wat je ook hebt meegemaakt. 

Creatieve Coaching / Therapie
* Lichaamsgericht & zelfhelend vermogen van het lichaam
* werken vanuit je gezonde deel

* Autonoom & Verbindend Communiceren
* innerlijk huwelijk, Herstel dialoog denken & voelen 
* HELEN Emotioneel & psychisch misbruik  

Data           : in overleg / geen beeldende ervaring nodig
Sessie        : individueel, 2 uur per keer
Prijs          : € 75,00 / € 60,00 (student/bijstand) per uur                             incl. materiaal 
Prijs          : 4 x 2 uur € 575,00 / € 475,00 (student/bijstand)
Telefoon   : 06 40 41 42 36
Email          : tekenendcoachen@home.nl

 

In verband met de duurdere prijzen na de pandemie, zijn de prijzen voor de creatieve therapie iets goedkoper dan voorheen.

Hendriek, 44 jaar, beleidsmedewerker
We starten met het beeldend werken vanuit het niets en dat geeft me plezier en dat vind ik het belangrijkste. Het 
knappe van de avonden is dat de eerste zelfreflectie er gelijk is. Dan gebeurt er van alles en nog wat en aan het eind van de avond is de cirkel toch weer rond. Thuis ben ik beeldend bezig om het plezier, de stilte en de mooie kleurtjes. Als ik thuis terugkijk op het beeldend werk gebruik ik zelf ook de vragen die Donna in de cursus stelt. De cursus heeft mij een methode gegeven om gevoelens en belevingen naar boven te laten drijven. Beeldend werken is een spiegel om op een afstand naar mezelf te kijken.

Aag,48 jaar, coach/trainer
Toen ik bij Donna kwam voelde ik me bang en bevroren. Bevroren ervaar ik als een inkrimping waarbij ik kleiner en kleiner word en wat mij soms in tweeën kan splitsen. Toen Donna me vroeg beelden te maken van het bevrorene bleef het niet langer in de ijskast. Door er een beeld van te maken en ernaar te kijken werd het bevrorene in plaats van een inkrimping, een beweging naar buiten. Er kwam een verbinding in mezelf tot stand die ik nog steeds voel. Het beeldend werk geeft mij steeds weer die warmte door het bevrorene heen als ik ernaar kijk. Ik heb meer vertrouwen in mezelf en breng vaker die dingen naar buiten die waardevol voor me zijn in mijn leven door erover te praten.

Ellen, 35 jaar, kunstenares

Ik had een nieuwe impuls van buitenaf nodig toen ik naar de beeldende workshop ging. Tijdens de workshop merkte ik dat ik met een ander licht naar mijn verleden kon kijken. Dat het niet alleen negatief is maar ook schatten heeft gebracht. Schatten 
waardoor ik geworden ben wie ik ben. Mijn houding is nadien een stuk luchtiger geworden. Ik hoef niet meer te graven in mijn verleden en zie nu wel wat er komt. Ik kan het laten voor wat het is. Het is nu meer een boek waarin ik  terug kan bladeren.

Ina, 31, psycholoog
Het beeldend werken heeft mij gebracht dat ik mijn eigen gevoelens weer herken en vooral erken. Ik ben nu loyaal aan mijzelf. Op mijn werk betekent dit dat ik nu duidelijk mijn grenzen aangeef naar mijn collega, opdrachtgevers en klanten toe.
 

Petra, 35 jaar
Het resultaat is dat dingen een plaats krijgen en zichtbaar worden. Door het beeldend werk heb ik een manier gevonden om antwoorden te vinden op levensvragen zoals werk en vriendschap. Ik kan helemaal in het beeldend werk opgaan en daardoor helemaal naar binnen keren. Het is 
bevrijdend om helemaal ik te zijn.  Problemen van anderen werden mijn problemen. Dat vloeide nog weleens in elkaar over. Als iemand iets van mij wil heb ik nu een bruikbaar beeld dat ik kan gebruiken om mezelf te beschermen. Ik tekende een cirkel van vuur waarbinnen ik veilig ben en tegelijkertijd mensen mijn warmte kan laten voelen. Ik weet nu beter de scheiding tussen mezelf en de ander.

Ria, 57 jaar, receptioniste
Al jaren was ik erg moe en had een hele vlakke beleving. Ik wilde uit mijn impasse van moeheid komen. Door het schilderen weet ik nu beter hoe ik me autonoom kan gedragen ten opzichte van mensen. Doordat ik durf 
uit te beelden wat erin me omgaat heb ik ook een beter beeld van mezelf. Het eigen beeld was vertekend door levenservaringen. Nu komt het beeld van mezelf weer boven. Ik voel fysiek meer ruimte in mijn lijf en verval 
steeds minder in het patroon van slachtofferschap. 

Cily, 61 jaar, spiritueel begeleider
Toen mijn moeder erg ziek was, had ik moeilijke momenten en door het beeldende werk kon ik het verwerken. Ik kon van een afstand kijken en realiseerde me toen ook de mooie en tedere momenten. De cursus heeft doorgewerkt in mijn relaties. Ik wil met mensen een toekomst vanuit liefde. Mijn houding is opener geworden door dit besef. Sommige beelden bevatten een belofte voor mijn toekomst en ondersteunen nog steeds mijn ontwikkeling.