KUNSTATELIER

             STOER GEBREIDE
     KUSSENS & LAMPENKAPPEN


KunstAtelier Groningen start in 2023 een middag per
week met het breien & knopen van stoere kussens &    lampenkappen. Donna is geïnspireerd door het prject gebreidelichtobjecten.nl. Met max. 4 mensen met een PGB  ( psychische kwetsbaarheid ) zijn we van 14.00 - 16.30 uur in het KunstAtelier creatief aan het werk. Er wordt bij het maken van kussens geen perfectie nagestreefd, juist de onregelmatigheid in het ritme van een breisel geeft schoonheid & levendigheid.  Plezier en creatieve vrijheid staan voorop.


Van tweedehands stoffen maken we repen stof die we gebruiken als draden om kussens & lampenkampen te knopen en te breien. Je mag de kussens zelf houden of weggeven als cadeautje. De kussens die overblijven worden tegen kostprijs aan winkels verkocht of op de website gezet. Met deze opbrengsten kopen we materialen zoals breipennen, borduurstramien, ritsen, hoezen, vulsels voor kussens en 2e hands lampenkappen.
 

Naast kussens is het ook mogelijk om breisels te maken op tweedehands lampenkappen of achter de naaimachine kussenhoezen te naaien als je dat leuker vindt. Op het KunstAtelier doe je waar je plezier in hebt. Je eigen creatieve vrijheid staat voorop bij het creatief werken. En de koffie en thee staan steeds klaar, ook voor en na de pauze.
 

Het breien, knopen, naaien en knippen kun je afwisselen of je kunt je focussen op een activiteit bv. breien of naaien. Als je eigen creatieve ideeën hebt met stoffen, garens of papier en je vindt het leuk en gezellig om in een groep daaraan te werken, dan kan dat natuurlijk ook. 
 

Naast kunst & creatieve therapie begeleidt Donna mensen met een PGB. Voorheen was dit met schilderen. Nu start ze in 2023 met stoere kussens & lampenkappen die gebreid zijn van (zowel) stoffen en garens.
 

Tijdens het creatief werken in het KunstAtelier
staat plezier en experimenteren met materialen en technieken voorop. Je kan een bestaand idee uitvoeren of in overleg of door een eigen ingeving aanpassen en vormgeven. Als je een
kussen of lampenkap naar eigen idee wilt maken kan dat natuurlijk ook.

Neem gerust vrijblijvend contact op als je vragen hebt. Je kan ook langskomen om een kop koffie of thee te drinken en het atelier bekijken. 

We starten vanaf 1 februari 2023. Eind december lees je op de website welke middag we creatief gaan werken. Je kunt je nu alvast als belangstellende aanmelden door een mail te sturen of te bellen.

Donna Huizenga
T : 0640414236
E : kunst@home.nl
W:
kunstateliergroningen.nl

20221130_142849_edited.jpg